Illallisvieraita

  • Manilla, Itäinen Rantakatu 64, 20810 Turku
  • 04.03.2023 17:00

ILLALLISVIERAITA 

Meillä on valtava tarve ymmärtää maailmaa ympärillämme. Haluamme tietää, mikä on elämän tarkoitus. Mitä oikeastaan etsimme ja saavutammeko siihen yhteyden? Missä kulkee raja näkyvän ja yliluonnollisen maailman välillä? Aurinkobaletin tanssiteoksessa talven pimeys, tuulen ulvonta nurkissa ja lepattavat kynttilän liekit rakentavat näyttämön surrealistisille ja koomisille illalliskutsuille, joissa luodaan yhteyttä rajan tuolle puolen. Illallinen on katettu ja sinut on kutsuttu pöytään. Uskallatko ottaa kutsun vastaan? 

 

”Esitys on vuosisatoja unohduksissa ollut praktiikka, jolla avataan ovia korkeampaan tietoisuuteen ja todellisuuteen. Yhteyden avautumisen jälkeen toiselta puolen voidaan tuottaa tietoa elämästä ja sen tarkoituksesta – ja tällä tarkoitetaan ihan konkreettisia vastauksia. Näin ollen esitys toimii eräänlaisena ikiaikaisena oraakkelina, jossa tanssiryhmä hikoilee katsojien hyvinvoinnin lisäämiseksi sellaisen nykytanssiteoksen parissa, jolla voidaan varmuudella sanoa olevan valtavasti vaikuttavuutta ja merkittävyyttä. Teos on saanut innoituksensa taiteilijan rakkaudesta viihteeseen, ja se on omistettu erityisesti 1980-luvun saippuasarja Kuplalle.” 

Illallisvieraita on koreografi ja tanssitaiteilija Jyrki Karttusen ensimmäinen teos Aurinkobaletille. Teos oli mukana Suomen Kulttuurirahaston, Svenska kulturfondenin ja Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamassa Taidetestaajat-hankkeessa syksyllä 2021.


 

KOREOGRAFIA Jyrki Karttunen  

TANSSI Linda Björkqvist, Côme Calmelet-Pyykkö, Patrick Di Quirico ja Elina Raiskinmäki  

LAVASTUS JA PUKUSUUNNITTELU Karoliina Koiso-Kanttila 

VALOSUUNNITTELU Zai Sainio  

ÄÄNISUUNNITTELU Jaakko Salonen  

VALOKUVAT JA GRAAFINEN SUUNNITTELU Jussi Virkkumaa  

TUOTANTO Aurinkobaletti  

  

Esitykset: 2.–11.3.2023  | Manilla, Turku  

Kesto: noin 1 h 

Ikäsuositus: +12 vuotta 


Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Onko sinulla kampanjakoodi tai sarjalippu?

Voit syöttää alla olevaan kenttään koodin lunastaaksesi sarjalipun tai kampanjakoodin.

TuoteHintaMäärä
25,00 €
23,00 €
15,00 €
25,00 €