Manifesti | Iwaoka-Lehtovaara-Malkki & Aurinkobaletti: DYSMORPHIC

  • 09.09.2022 16:00

Kolme kehoa. Vaahtomuovia. Mikrofoni. Dysmorphic on tumma ja toivorikas esitys kehonkuvan häiriöistä. Se vyöryttää näyttämölle  absurdin mielikuvituksellisia, mutta raadollisen todellisia näkymiä vääristyneistä mielenmaisemista. Miltä tuntuu elää oman kuvitteellisen hirviömäisyyden varjossa? Voiko sitä oppia rakastamaan? Tai saako sen jotenkin hengiltä.

Esityksen lähtökohtana on dysmorfinen ruumiinkuvan häiriö, jossa ihminen näkee jonkin osan kehostaan epämuotoisena, vastenmielisenä tai jopa hirviömäisenä. Esitys rakentuu nukketeatterista, tanssista ja elävästä musiikista. Vaahtomuovista muotoutuvat nuket sulautuvat osaksi esiintyjien vartaloita muokaten niiden ääriviivat uudelleen. Elävä sävelletty musiikki syntyy ihmiskehoista, laulu- ja äänenkäyttötekniikoista sekä kehollisista rytmeistä.

Dysmorphic tuo näkyville kehonkuvan häiriöistä kärsivien kamppailun, jotta sen tuottama häpeä vähenisi ja tietoisuus siitä kasvaisi. Kaunis on maailma, jossa vääristyneet katseet kirkastuvat ja kehopositiivisuus kukoistaa. Sen myötä myös erilaisuutta on helpompi arvostaa. Kaiken yllä syliinsä sulkeva, pimeyden valaiseva suunnattoman suuri sydän.

TEKIJÄT

Käsikirjoitus ja konsepti: ERIKA MALKKI
Ohjaus: MAIJA WESTERHOLM JA TYÖRYHMÄ
Äänisuunnittelu, sävellys ja musiikin harjoituttaminen: AINO LEHTOVAARA
Esiintyjät: TASHI IWAOKA, AINO LEHTOVAARA, ERIKA MALKKI
Pukusuunnittelu: AMITA KILUMANGA
Nukenrakennus: ERIKA MALKKI
Valosuunnittelut: MAGNUS SIGURDARSON
Tuotanto: TYÖRYHMÄ, AURA OF PUPPETS JA AURINKOBALETTI  

Kesto noin 1h 

Perjantai 9.9.2022 klo 19.00
@Aurinkobaletti, Manilla-teatteri


Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Onko sinulla kampanjakoodi tai sarjalippu?

Voit syöttää alla olevaan kenttään koodin lunastaaksesi sarjalipun tai kampanjakoodin.

TuoteHintaMäärä
25,00 €
15,00 €