Manifesti | Iiro Näkki: [ frames ]

  • 13.09.2021 16:00

Iiro Näkki: [ frames ] 


[ frames ] on nykytanssiteos, jonka katsoja ei koskaan näe kaikkea, vaan joutuu valitsemaan liikkeen massasta omat kiinnekohtansa, valitsemastaan kuvakulmasta lähtien. Neljälletanssijalle koreografioitu teos muuttaa muotoaan akrobaattisen lattiatekniikan,parityöskentelyn ja improvisaation vuorottelulla, josta tilanteet nousevattunnistamattomasta tunnistettaviksi. Samalla näyttämö elää sommitelmallista muutosta sadoista kiloista tekstiiliä koostuvan lavastuksen rajatessa esiintyjien tilaa.


Teoksen esiintyjillä on monimuotoinen ammatillinen tausta perinteisistä tanssitekniikoista katutanssilajeihin ja sirkustaiteista parkouriin. Nuoren kotimaisen tanssitaiteen kentän monialaisuutta esittelevä teos yhdistää perinteistä ja uuden sukupolven tanssitaiteentekijyyttä hienovireisessä ja hengästyttävässä liikekoreografiassa.


Teoksen koreografiasta vastaa Iiro Näkki, ja alkuperäisestä tuotannosta Näkki yhdessä Kinetic Orchestran kanssa. Teos on kantaesitetty Helsingissä Spring Break-nykytanssi-festivaaleilla, ja teos valikoitui Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalille 2020.


Koreografia: Iiro Näkki ja työryhmä

Tanssijat: Mia Jaatinen, Mikko Makkonen, Iiro Näkki, Minttu Pietilä

Äänisuunnittelu: Ben Rogers ja Josu Mämmi

Valosuunnittelu: Mateus Manninen


Kesto 50 min.

 
Liput 25€ / 15€


Esitys ma 13.9.2021 klo 19 Manilla-teatteri, Aurinkobaletti

TuoteHintaMäärä
Peruslippu €25.00
Opiskelijat, työttömät €15.00